Wavecrest
Bantry Bay, Cape Town, South Africa
  • LOCATION| , Bantry Bay, Cape Town, South Africa
  • PROJECT VALUE| R700 000

The Steyn family approached us after purchasing their seaside property in Bantry bay to create a more inclusive and practical space for their needs. The biggest part of the renovation was to incorporate a new en-suite bathroom, which meant re-locating the entrance.

There were two family bathrooms next to each other and so we proposed to convert the one into a scullery for the kitchen, and to free up space for the new front door. We then incorporated the existing foyer into a luxurious master suite. The new kitchen cabinetry, which runs the length of the space culminates in a edia unit and bar station thus bluring the boundary between kitchen and living, creating a sense of spaciousness.

The existing balcony was re-opened to enhance the feeling of being close to the sea and allowing for an outdoor braai area to be formed.

The rest of the two bedroom, two bathroom apartment was modernized and refreshed as well.

This project featured in the following publications:
2019
Garden & Home
Open and shut case.